11081001FF GENT FENT CUA PER FER LA REVISIî D'AJUT PIRMI AL SOC DEL CARRER SEPULVEDA DE BARCELONA. FOTO FERRAN FORNƒ

Valoració Atur Agost 2017


Puja l’Atur a l’estiu dels rècords turístics.

L’estiu en què s’han registrat les millors xifres de turistes a Catalunya, i després de sis mesos de descens de la desocupació, l’atur s’ha incrementat un 2,60%, 10.072 aturats més i situant el total de desocupats en més de 397.385 “, apunta Maria Recuero secretària general de la USOC.

L’afiliació a la Seguretat Social s’ha situat en els 3.294.418, de manera que a l’agost s’han destruït 59.363 llocs de treball.

Les bones xifres de turisme registrades aquest estiu han tingut la seva repercussió en la creació de llocs de treball, encara que aquests hagin estat contractes de pocs mesos, baixos sous i poques hores. L’arribada del mes de setembre ha comportat que gran part d’aquests llocs de treball creats s’hagin destruït.

Tot i que el nombre de contractes ha caigut en un 30,25% fins a aconseguir la xifra de 219.884 de contractes, “Se segueix, apostant per la temporalitat i parcialitat en la contractació, ja que el 89,8% dels contractes signats durant el mes d’agost han estat temporals. Trossejant l’ocupació no es fa més que allargar el problema del mercat laboral”, concreta Recuero.

Posted in Opinions, Valoració atur and tagged .