Valoració Atur Octubre 2022


L’atur registrat baixa a Catalunya, trencant la dinàmica de tres mesos a l’alça que va iniciar-se al juliol.

  • Tot i això, l’atur puja entre els joves de menys de 25 anys.

L’atur registrat baixa en 6.322 persones a l’octubre a Catalunya, un 1,8% menys, i trenca la dinàmica de tres mesos a l’alça que va iniciar-se al juliol. Segons les dades del Ministeri de Treball i EconomiaSocial, el nombre d’aturats és de 347.996, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb l’octubre de l’any passat, el total de desocupatsha caigut en 29.964 persones (-7,9%).

A Espanya també hi ha hagut un descens, fet que s’observa més entre els homes, tant a nivell mensual com anual, on la diferència de recuperació respecte a les dones és notable. A més, també es nota una bretxa per edat, ja que puja l’atur entre els joves. A Catalunya, les dades per als joves de menys de 25 anys han pujat i han passat de 5,7% al 6%,

Les dones continuen sent majoria a les llistes dels serveis d’ocupació, tot i haver-se situat per sota del llindar de les 200.000 aturades aquest mes. La baixada de l’atur català s’ha concentrat en el sector serveis, que ha registrat 5.460 persones menys. L’atur també ha baixat lleugerament a l’agricultura, la construcció i la indústria, analitza Maria Recuero, Secretària General de la USOC.

Això suposa “que l’ocupació encara pateix els mateixos mals que abans de la pandèmia i de la no-reforma laboral i, a més a més, cal sumar-li el desgast de les persones que sí que tenen ocupació, però que han perdut mesos de feina en aquests anys i estan perdent salari contínuament”, afirma Maria Recuero, Secretària General de la USOC.

NOTA ATUR OCTUBRE 2022

Posted in Notícies, Valoració, Valoració atur and tagged , .