Valoració Atur Setembre 2017


El final de l’estiu es tradueix en la segona pujada consecutiva de la desocupació.

Amb el mes de setembre arriben a la seva fi els contractes de la temporada d’estiu, i amb ells, l’augment de l’atur. Segons les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social,la desocupació ha pujat a Catalunya en 2.988 persones al mes de setembre. L’atur registrat se situa en 400.373 aturats.
L’afiliació a la Seguretat Social arriba a Catalunya els 3.3012.372 d’ocupats, amb 7.954 persones més al mes de setembre que s’explica fonamentalment per les noves afiliacions en el sector educatiu.
“En el segon mes consecutiu d’augment de la desocupació, des de la USOC ens preocupa principalment l’alta precarietat i temporalitat de l’ocupació, ja que més de 250.205 contractes han estat temporals, un 85,5% del total de contractes realitzats”, explica Maria Recuero, secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya.
Si ens fixem en el nombre de persones que han estat contractades, podem apreciar que el que preval és l’altíssima temporalitat i l’escassa durada dels contractes.
En aquest context, el 45,4% dels aturats queda fora del sistema de protecció per desocupació, “incidint en augmentar la desigualtat social que la crisi ha instal·lat al nostre país”, apunta Recuero.
Des de la USOC exigim que es posi fre a l’expansió de la contractació temporal, penalitzant a les empreses que fan ús d’aquest tipus de contractació per cobrir necessitats empresarials permanents, reforçant a la Inspecció de Treball, i que s’aposti decididament per dur a terme els canvis necessaris en el mercat laboral per fomentar la contractació indefinida.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració atur and tagged .