11081001FF GENT FENT CUA PER FER LA REVISIî D'AJUT PIRMI AL SOC DEL CARRER SEPULVEDA DE BARCELONA. FOTO FERRAN FORNƒ

Valoració de l’atur al Gener de 2017


La fi de la campanya de Nadal es deixa notar en les xifres d’atur.

El nombre de desocupats s’incrementa a Catalunya al gener a 278 persones i la afiliació a la Seguretat Social baixa en 31.068·

La fi de la campanya de contractació nadalenca s’ha deixat notar en les xifres d’atur de gener. El nombre d’aturats ha augmentat en 278 persones, de manera que l’atur registrat a Catalunya se situa en els 453.923 de persones i el nombre de demandants d’ocupació inscrits a Espanya supera encara els quatre milions. La afiliació a la Seguretat Social baixa en 31.068 persones.

En paraules de Maria Recuero secretària general de USOC “aquestes dades confirmen la tendència del mercat laboral d’apostar per l’estacionalitat de l’ocupació, creant llocs de treball temporals, molt lligats al sector serveis, que ofereixen poques garanties de futur i salaris precaris. Mentre es continuï cimentant la recuperació de l’ocupació a l’estacionalitat i precarietat, no superarem el greu problema de la desocupació “. I és que, tot i la lleugera pujada en el nombre de contractes indefinits que es van signar al gener (20.931), el percentatge que representen del total de contractes subscrits es queda tan sols en el 9,23% del total de contractes realitzats que van ser 226.590.

“Des de USOC considerem necessari revisar les polítiques de creació d’ocupació per contribuir a frenar la contínua precarització del mercat de treball i, sobretot, les dirigides a joves i aturats de llarga durada ja que les mesures impulsades no estan tenint l’efecte desitjat, com es demostra mes a mes “, destaca Recuero.

Posted in Opinions, Valoració atur and tagged , , , , .