Foto de cua davant la oficina de treball

Valoració de l’atur registrat al Març de 2017


El descens de l’atur al Març no impedeix l’augment de les persones desprotegides.

El nombre d’aturats registrats a Catalunya ha baixat al mes de març a 6.325 persones, de manera que el descens del nombre de desocupats s’ha alentit una respecte al mateix període de 2016. L’atur registrat se situa en els 446.017 de persones.

“Tot i els descensos en les xifres d’atur que s’han registrat en l’últim any, la veritat és que la creació d’ocupació segueix sent molt lenta i s’està alentint en els últims mesos, tot i la lleu millora que reflecteixen els índexs econòmics “, destaca Maria Recuero secretària general de USOC.

Durant el mes de març, l’atur ha baixat en tots els sectors, incrementant-se en Agricultura (en 190 persones), en el col·lectiu sense ocupació anterior, se ha reduït 800 persones. L’afiliació a la Seguretat Social ha pujat un 0,98% fins a arribar als 3.212076 ocupats.

En relació als contractes, el mercat laboral continua suportant un alt grau de temporalitat i parcialitat. Els contractes indefinits al març de 2017 han suposat, el 14,6% dels contractes registrats. “La contractació temporal, que representa el 85,4% dels contractes celebrats al març, continua sent la modalitat que utilitzen moltes empreses per crear llocs de treball precaris que cobreixen necessitats permanents, amb la inseguretat laboral que aquest tipus de contractes comporta”, apunta Recuero.

Març torna a deixar en evidència la precarització de l’ocupació que es crea i la difícil situació dels aturats de llarga durada. La caiguda en el nombre de beneficiaris de prestacions, que cauen dos punts respecte al mes anterior, i el lleu descens fins al 58,2% de la taxa de cobertura, deixant abandonats a més de 186.257 d’aturats, el que fomenta la desigualtat i la pobresa.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració atur and tagged , , .