Valoració IPC Gener 2018


Disset mesos seguits de pujada de preus sense correlació en els sous.

La inflació de gener torna a ser positiva i l’IPC ja encadena 17 mesos seguits de pujada que continuen devaluant els salaris. Els preus s’han encarit respecte a 2017 en un 0,6%, i a Catalunya un 0,9% moderant respecte a l’augment que es registrava al desembre, de l’1,2%.
No obstant això, “destaca la pujada dels productes bàsics per a l’economia familiar, com són els aliments i les begudes no alcohòliques, centre de la cistella de la compra, que ha estat de l’1,3%. No es pot donar com a positiu aquesta dada pel simple fet que al desembre era més alt, ja que tots sabem que en el Nadal els preus de l’alimentació es disparen. Per a una família mitjana, aquesta càrrega és inassolible mentre segueixin sense recuperar els salaris, almenys, en la mateixa mesura”, retreu Maria Recuero secretària general de la USOC
“Una de les reivindicacions més importants que incloem per a la negociació col·lectiva d’aquest 2018 és que la recuperació econòmica d’uns pocs arribi als sous de tots. Per això, des de la USOC reclamarem una pujada salarial de l’IPC més el 4%. És l’única manera d’aconseguir una justícia social que retorni el poder adquisitiu perdut durant aquests anys per signar uns acords estatals de Negociació Col·lectiva de saldo”, reivindica Recuero.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració IPC and tagged .