9 de maig. Dia d’Europa


Sindicats occitans i catalans membres del CSIR PIRIMED hem preparat un manifest reclamant a la Unió Europea respostes per millorar la vida de la classe treballadora.

En el Dia d’Europa, el 9 de maig, des del Consell Sindical Interregional Pirineus Mediterrània (CSIR-Pirimed) reivindiquem l’Europa dels valors socials, és a dir, els valors de la pau, els drets humans, la democràcia, la solidaritat internacional i la justícia social.

Per això, en aquest Dia d’Europa, reclamem que:

  • Es posi al centre el treball digne, millorant les condicions laborals i salarials de les persones treballadores transfrontereres i revisant la legislació vigent.
  • Es proporcioni asil i ajuda a les persones refugiades sense fer cap tipus de distinció. Cal reivindicar la solidaritat internacional, que és una característica pròpia de la classe treballadora arreu del món.
  • S’enforteixi l’estat del benestar i els sistemes de seguretat social, que són les millors eines per combatre la pobresa i les desigualtats socials així com per promoure la igualtat i la solidaritat entre les persones.
  • Es promogui un model de desenvolupament sostenible acompanyat d’una transició justa, perquè cap persona no quedi enrere, i de la necessària participació dels treballadors i les treballadores.
  • Es rebutgin els discursos d’extrema dreta, que estan guanyant presència en la política institucional i als mitjans de comunicació de masses. Hem d’enfortir els nostres sistemes de benestar, millorant les condicions materials i de vida de la classe treballadora i defensant de manera contundent els valors democràtics. Fem una crida al món del treball a participar als comicis europeus del proper mes de juny: hem d’evitar que l’extrema dreta guanyi terreny. Per tant, és clau mobilitzar el vot progressista.
  • Es promogui la cultura de la pau i l’antibel·licisme per tal de garantir el dret de totes les persones a viure en pau, condemnant totes les guerres i conflictes armats arreu del món. És necessari demanar a les ins- titucions que intervinguin com a mediadores en els conflictes, sobretot quan hi ha incompliments dels tractats internacionals, com ara els abusos que s’estan cometent a Palestina i a Ucraïna.

Des del CSIR-Pirimed, i en el marc del sindicalisme internacional, defensem que ara toca donar resposta a les necessitats urgents de la classe treballadora, i que cal fer-ho des dels sistemes de seguretat social i des de la defensa del nostre estat del benestar. Aquesta resposta, doncs, s’ha d’impulsar des dels valors de la Unió Europea i des del respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’estat de dret i el respecte als drets humans.

MANIFEST DIA EUROPA 9M

Posted in Internacional, Manifest, Notícies and tagged , .