Comunicat sobre els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya


Des de la USOC, i després d’analitzar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, volem manifestar el següent.

1. La participació ha estat del 57,97% dels electors, més de sis punts i mig per sobre la dada de participació dels darrers comicis catalans, marcats per unes mesures de seguretat sanitàries inèdites i en plena pandèmia pel coronavirus.

Tot i la pujada, aquestes dades ens fan pensar que gairebé la meitat de la societat catalana amb dret a vot no té un interès real per la política, sigui pel motiu que sigui, és per això que veiem necessària una reflexió profunda per part de tots els actors implicats per tal de poder obtenir un major grau d’implicació de la ciutadania, ja que estem parlant d’un pilar fonamental de la democràcia.

2. Els catalans i les catalanes mereixen una estabilitat política de la qual actualment no disposen. Vistos els resultats de la jornada d’ahir diumenge, és evident que entrem en unes setmanes intenses, amb negociacions i pactes, és per això que demanen que es posi al centre de l’equació els interessos de tots els ciutadans.

3. Per nosaltres, la defensa dels treballadors i treballadores, amb les seves problemàtiques i les seves necessitats, ha d’estar sempre per sobre de qualsevol altre factor, és per això que a la USOC sempre ens posicionarem al costat de tots els treballadors i treballadores, defensant així els valors de la nostra carta fundacional.

4. Continuem pensant que el futur Govern de Catalunya ha de tenir l’obligació de governar per a tothom, podent executar un pressupost social i sent capaç d’assegurar inversions de futur.

Posted in Comunicat, Notes de Premsa, Notícies and tagged , , , .