logo joves

Adhesió al manifest del Consell Nacional de la Joventut


Els i les Joves de la USOC ens adherim al manifest, impulsat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, per la consecució d’una regulació que permeti promoure un model d’associacionisme democràtic.

Les associacions, les quals representem el 94,8% de les entitats no lucratives de Catalunya, patim una manca de reconeixement que ens impossibilita la introducció en els espais públics i per tant, l’efectiu desenvolupament de la nostra activitat.

Per això, malgrat la Llei 25/2015 del Voluntari i foment de l’associacionisme reguli el conjunt d’associacions, demanem:

– Una llei específica que fomenti les entitats que segueixen els valors de l’associacionisme com són les fundacions sense afany de lucre o les cooperatives.

– La defensa d’un model d’associacionisme format per entitats amb forma jurídica d’associació, democràtiques, i formades i dirigides per persones voluntàries amb vocació transformadora.

– La participació de les entitats amb principis comuns a l’associacionisme perquè facin visibles les seves demandes i construeixin nous canals d’incidència.

D’aquesta manera, crear una societat en la qual tots els grups tinguin presència i veu en el conjunt de qüestions que es troben en l’àmbit públic, donada la nostra condició d’agents de transformació social; fer del nostre poble un de més democràtic i participatiu.

Posted in Notícies and tagged .