Des de la USOC us desitgem unes bones vacances


 Recorda, els teus drets no descansen.

Avui, dia 1 d’agost, comença el mes on generalment la majoria dels treballadors i treballadores gaudeixen dels seus períodes vacacionals (sovint condicionat pel calendari escolar). A la USOC creiem fermament en la necessitat de desconnectar durant els períodes vacacionals i d’altra banda, demanem a les persones treballadores que exerceixin, exigeixin i defensin aquest dret laboral reconegut.

Les primeres vacances, enteses com a descans anual comprès en un treball, existeixen des que els humans es van fer ramaders i agricultors. Alguns agricultors tenien èpoques de l’any amb més feina (preparar la terra, plantar, recol·lectar, etc.) i d’altres de relatiu descans. Altres agricultors s’organitzaven de manera que poguessin dedicar-se a almenys dos tipus de conreu diferents, o dues activitats, complementàries en el temps i per a poder subsistir.

Actualment, hi ha una gran varietat d’opcions per tal de gaudir d’uns dies de descans, és per això que ens hem de permetre la llibertat d’escollir què volem fer, prescindint dels prejudicis més estesos, pensar en les nostres possibilitats materials i personals i en el que ens convé en cada moment abans de decidir pressionats per l’opinió general i per la necessitat de fer el que fa la majoria perquè si no ho fem així ens sentirem rars.

No oblidis contactar amb la USOC en cas de que ho necessitis! Fes el Pas!

#JoSocUSOC

Posted in Notícies and tagged , .