Dia 25 Jornada Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones


Les dones són les víctimes, no les culpables.

Un any més, des de la USOC, aquest 25 de novembre el volem utilitzar com altaveu per transmetre la nostra més profunda repulsa i condemna ferma contra la violència masclista, així com el compromís de la nostra organització per sumar les nostres forces en la lluita per la seva erradicació.
Aquesta xacra social, en data 22 d’octubre, ha suposat, a l’estat espanyol, segons dades oficials, l’assassinat de 42 dones i 7 menors. A Catalunya han estat assassinades 6 dones. Les xifres encara són més esfereïdores si consultem el nombre total de dones assassinades per homes: fins avui se n’han enregistrat 90 en tot el que portem d’any.
De les dones assassinades, només el 19% havien interposat una denúncia. Una dada que en algunes ocasions s’utilitza com a recriminació a les víctimes, en comptes de plantejar-nos què està fallant perquè hi hagi tan poques denúncies, perquè les víctimes no se senten prou segures, ni amb el suport que elles necessiten de les institucions i de la societat, per a demanar ajuda per sortir del seu infern…

Manifest 25 nov 2017 USOC

Preguntes freqüents

Posted in Campanyes, Notícies and tagged , .