logo joves

Els Joves de la USOC a favor de la diversitat


Els i les joves de la USOC volem donar tot el nostre suport a Lesbianes, Gays, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals en aquest 1 de juliol de 2017, dia internacional de l’Orgull LGTBI.

El col•lectiu ha patit i segueix patint un tracte discriminatori per part de la societat a raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o forma de vestir. Durant el 2016 es van registrar un total de 84 incidències a l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, malgrat que aquest número s’ha vist reduït respecte el 2015, és una xifra inconcebible en un Estat de dret com el nostre. En aquest 2017, les agressions són encara presents, fins al moment han estat registrades 3, de les quals s’inclou la que va tenir lloc a Berga el passat mes de març quan una parella de nois va rebre una pallissa en fer-se un petó a l’entrada d’una discoteca.

Per altra banda, cal denunciar el no suport que es rep per part de l’Administració Pública; des dels problemes que es troben en el moment de fer un canvi de nom, passant per la poca ajuda que reben nens i nenes a les escoles, fins a arribar a l’exclusió i persecució del col•lectiu en el món laboral. Es demanen més facilitats i una protecció integral pel conjunt de persones, és necessari que les empreses estableixin uns protocols i unes mesures que evitin l’assetjament, el qual, requereix una representació dels treballadors forta i una negociació col•lectiva que es preocupi i doni solucions a aquests assumptes.

Per una societat on es faci costat a la diversitat, cada dia és 1 de juliol.

Posted in Notícies, Opinions and tagged , .