Informa’t amb la USOC. Devolució de la doble cotització dels mutualistes


Com sol·licitar la devolució de l’IRPF per als pensionistes que van cotitzar de forma doble, a la Seguretat Social i com mutualistes, fins a 1978.

Si vols accedir a l’article original en castellà, clica aquí (Sindicato USO)

Amb aquesta publicació volem informar els mutualistes i ajudar-los a sol·licitar la devolució de l’IRPF per la doble cotització anterior al 31 de desembre de 1978. Moltes persones, abans del 31 de desembre de 1978, van realitzar una doble cotització. És a dir, a la Seguretat Social i a mutualitats laborals. Ara, una sentència del Tribunal Suprem (255/2023, Rec. Cassació de 28 de febrer) reconeix que aquestes persones poden recuperar part de l’aportat.

Per una banda, estan les persones que van aportar a les mutualitats laborals abans del 31 de desembre de 1966. Aquestes persones podran gaudir d’una reducció fiscal del 100% pel cotitzat fins a aquesta data.

I, per un altre, els qui van cotitzar entre l’1 de gener de 1967 i el 31 de desembre de 1978 podran recuperar el 25% de l’aportat.

Documentació necessària i passos per a reclamar la devolució de l’IRPF

Formulari de l’Agència Tributària. Clica aquí per a descarregar-lo. Si ho prefereixes, també te’l facilitarem a les Unions Territorials. El document ja està parcialment emplenat amb la informació general necessària. Només falten les dades de cada persona afiliada.

Presentar la següent documentació:

– Vida laboral. A continuació, us informem de les diferents vies per a sol·licitar-la:
Si es disposa de certificat digital es podrà sol·licitar aquí la vida laboral. Entrar en l’enllaç i prémer el botó de “Consulta vida laboral”.
Si no es disposa de certificat digital, també es podrà sol·licitar en l’enllaç anterior, però prement el botó de “Rebre Informe en el meu domicili”.
Si no es té accés a internet, s’haurà de sol·licitar cita prèvia, per telèfon, per a aconseguir el certificat.
– Fotocòpia del DNI
– Certificat de Titularitat Bancària del sol·licitant del compte on se sol·licita l’ingrés de la devolució.

Aquesta documentació es pot registrar electrònicament o presentar-se presencialment en qualsevol delegació de l’Administració Tributària. Si no saps com fer-ho, consulta amb el teu referent sindical a la USOC.

RECOMANACIÓ USOC: Intenta sol·licitar-ho abans que acabi l’any 2023. De fer-ho el 2024, perdràs un any de devolució.

FORMULARI AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Posted in Notícies and tagged , .