Inspecció de Treball estima la denúncia d’USOC i decreta que hi ha cessió il·legal de Ryanair a Girona


• S’han obert sengles actes d’infracció pels treballadors cedits il·legalment per Crewlink i Workforce
• El següent pas és acudir al Jutjat del Social per exigir el pas d’aquests treballadors a la matriu Ryanair

Inspecció de Treball ha estimat la denúncia interposada per USOC-Sector Aeri l’abril de 2019 i de resultes ha emès sengles actes d’infracció per la cessió il·legal corroborada de les agències Workforce i Crewlink a l’aerolínia irlandesa Ryanair.

Aquestes actes d’infracció suposen “l’inici de procediment sancionador el coneixement i resolució correspon, en el cas de les actes esmentades, a l’autoritat laboral competent”.
Inspecció de Treball ha notificat a USOC aquesta resolució, en la qual especifica que ha pogut comprovar-se la cessió il·legal gràcies a visites a l’aeroport de Girona-Costa Brava el dia 13 de setembre de 2019, i per “la compareixença de l’empresa Ryanair els dies 26 setembre i 11 d’octubre de 2019, i de les empreses Workforce i Crewlink el dia 20 de novembre de 2019”.

“És una nova batalla legal que els serveis jurídics d’USOC li guanyen a Ryanair. Tant Inspecció de Treball com l’Audiència Nacional ja ens han donat la raó després de la vaga de TCP de juliol i setembre de 2018, considerant abusius, innecessaris i nuls els serveis mínims proposats per l’aerolínia i decretats pel Ministeri de Foment”, valora Lidia Arasanz, secretària de Comunicació d’USOC-Ryanair.

Després del recolzament de la resolució de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social, “el següent pas és interposar la pertinent demanda a Jutjat del Social per exigir que es reconegui la pertinença d’aquests treballadors contractats a través de Crewlink i Workforce a l’empresa principal , Ryanair. Això suposarà, a més, recuperar amb efectes retroactius algunes de les millors condicions que es tenen en la matriu pel que fa a les agències”, explica Arasanz.

La delegada del sindicat a l’aeroport de Girona recorda que “aquest conflicte que ja mantenim per dos anys contra Ryanair viurà un capítol cabdal dimarts que ve a l’Audiència Nacional. En aquesta vista, els tres sindicats que estem presents en la companyia, USOC, Sitcpla i Sepla lluitarem per demostrar que l’ERO de les bases de Canàries i els seus corresponents acomiadaments va ser il·legal”.
En el pla de pendents amb Ryanair, Lidia Arasanz repassa “la resolució pendent a Madrid per ‘coaccions i violació del dret a la vaga’; els serveis mínims abusius de la vaga de desembre de 2018 a l’Audiència Nacional; i les possibles il·legalitats que estudia Inspecció de Treball en relació als nous contractes que la companyia va obligar a signar als treballadors de Girona”.

Posted in Notícies and tagged .