La incapacitat laboral és temporal, els teus drets NO. Campanya del 28 d’abril


La incapacitat és temporal; els teus drets, no” és el lema que, des de la USOC, hem triat enguany per a la campanya amb motiu del 28 d’abril, Dia mundial de la Seguretat i Salut en el treball.

“La incapacitat temporal és un tema sobre el qual, a vegades, circula informació que confon més que aclareix, i fins i tot, a pot arribar a ser errònia. Per aquest motiu i per les novetats legislatives que han aparegut, hem considerat la IT com a tema central de la campanya 2023 del 28 d’abril.

L’objectiu no és un altre que aclarir dubtes, informar de les novetats i exposar les reivindicacions que, des de la USOC, considerem necessàries per a poder defensar i garantir els drets dels treballadors i les treballadores quan travessen per situacions d’incapacitat temporal o baixa.

Manifest, díptic i accions formatives
La campanya està dividida en diversos blocs. D’una banda, la part central i més representativa la constitueix el manifest, on reflectim les reivindicacions que llancem amb relació a la incapacitat temporal, com a ampliació i millora de la cobertura econòmica la reforma del quadre de Malalties Professionals o deixar de considerar culpables a les persones treballadores quan es troben en aquestes situacions.

D’altra banda, hem confeccionat un díptic informatiu en el qual donem resposta a les preguntes que solem fer-nos quan se’ns presenta una situació d’IT, relatives, sobretot, a temes econòmics, de durada de la mateixa i a les diferents situacions que se’ns poden presentar.

Aquesta informació l’hem volgut completar amb accions formatives i divulgatives en les quals volem traslladar als companys i companyes la informació d’una forma més àmplia per a poder donar resposta a través dels delegats i delegades a les qüestions que es puguin plantejar sobre la incapacitat temporal, incorporant les novetats aparegudes recentment per a poder disposar d’informació tan actualitzada com sigui possible. En el nostre cas, el mateix dia 28 d’Abril realitzarem un acte al carrer de Sant Pacià nº9 (Barcelona), de 10 a 13h, amb especialistes convidats que ens parlaran sobre les incapacitats.

Si vols assistir a l’acte, confirma assistència aquí.

Posted in Declaracions, Jornades, Manifest, Notícies and tagged , .