La USOC defensa la conca potàssica catalana


La mineria de la conca potàssica catalana és possible, sostenible i competitiva

Davant la sentència que obliga al tancament del dipòsit salí del Cogulló, el proper 30 de juny de 2017, i degut al retard en la construcció de la rampa a la mina de Cabanasses, una obra clau per a l’expansió de la mina i execució del Pla Phoenix.

Ara ens trobem que per una banda el moment en què s’havia de començar el trasllat ordenat i sense traumatismes de la plantilla de Sallent acumula un retard considerable, i per una altra la sentència del TSJC que obliga l’empresa a deixar d’abocar el runam salí al Cogulló. Coincidències que podrien portar a l’aturada de la producció de la mina de Vilafruns, si no es pot dipositar al Cogulló els materials salins sobrants del procés fabril del centre de Sallent, o al menys trobar d’altres alternatives per a aquests materials.

Tanmateix, pels darrers canvis organitzatius a la direcció de l’empresa i la manca de transparència dels mateixos amb el sindicat de la USOC, estem molt preocupats per la continuïtat dels llocs de treball directes i indirectes de les mines situades a la comarca del Bages, als municipis de Balsareny, Sallent i Súria.

Des de la USOC, respectem les sentències judicials, com no pot ser d’una altra manera. Ara bé, tanmateix entenem que en l’àmbit de la Llei s’ha de donar compliment al requeriment denunciat, però sabem de les conseqüències que ben segur es derivaran a l’àmbit laboral de l’ICL Iberpotash SA i socioeconòmicament a la Catalunya Central, per no dir també de l’àmbit de país.

I són en aquests àmbits des d’on tots els sindicats, administracions públiques i agents socials, econòmics i polítics que hem de donar fórmules viables de solució no contraposades a l’exercici de la llei, però sí al servei de la ciutadania.

Inevitablement les treballadores i treballadors necessitem respostes i solucions i, com a USOC, tenim molt a dir, però veritablement és la direcció de l’Empresa que com a responsable és qui sense perdre més temps ha de donar resposta a aquesta problemàtica. Un problema on estem tots implicats. Igualment, les administracions i governs competents no poden passar per alt respondre davant aquesta sentència.

Perquè la mineria de la Conca potàssica catalana és possible, sostenible i competitiva, amb un valor de territori que es mesura per les seves reserves naturals, beneficis econòmics i, també, pel capital humà, l’estabilitat de les persones i les seves famílies.

Posted in Declaracions, Notícies, Opinions and tagged , , , .