La USOC denúncia que Grifols ha tingut una actuació deficient a la Prevenció Laboral, i posa en risc la salut dels seus treballadors


La secció sindical d’USOC a l’empresa Grifols, explica les condicions en què estan desenvolupant el treball per part de personal, per ser un servei essencial per a la fabricació de medicaments, imprescindibles en aquests moments de pandèmia de la Covid-19 i per això s’han activat un conjunt d’actuacions i protocols per l’empresa des del dia 12 de març fins al moment.

El resultat és que l’empresa està incomplint les mesures de seguretat dels treballadors i realitzant accions res fiables per garantir la salut i els contagis de la plantilla. En molts casos, ha evitat donar-nos la informació de possibles contagiats o positius COVID-19, per a ells independentment prendre les decisions d’actuació. Amb això, en referència a les quarantenes preventives no han estat correctes en molts casos, en altres el servei mèdic intern ha determinat segons criteri de símptomes, si no existien, no adoptaven les mesures preventives de quarantena a molts treballadors.

Molts companys de torn que han estat en contacte amb positius i han seguit treballant, sense cap tipus d’inconvenient. També, personal amb familiars especialment sensibles hi han hagut casos de denegar la quarantena preventiva i aquests treballadors han seguit treballant.

Sobre la distància social, en molts departaments els treballadors no poden tenir aquesta distància de seguretat en els seus llocs de treball.

Reubicació dels treballadors a altres àrees, no s’ha tingut en compte ni la formació ni la informació dels seus riscos en el nou lloc que ocuparan i hem hagut de reclamar-vestimenta adequada per a la realització de les tasques.
Les empreses subcontractades han sol·licitat informació sobre els seus protocols d’actuació a l’empresa i sense resposta d’aquesta.

Racionament setmanal de material de protecció per al nostre treball i protecció, sense donar-nos resposta a les nostres inquietuds.

Sobre cursos de formació d’acollida de personal de plantilla de nova incorporació s’estaven realitzant de forma presencial a l’empresa, comunicant-los que no havien de realitzar per prendre mesures de contenció, només havien d’acceptar-se les modalitats en línia.

Per tot això, USOC considerem que totes aquestes actuacions realitzades per l’empresa han demostrat una desídia i negligència total, posant en risc la salut de les persones que treballen en el grup empresarial i més havent-hi hagut per desgràcia la mort d’un company i alguns contagis, d’acord amb aquests fets la secció sindical ha procedit a denunciar davant la Inspecció de Treball.

Posted in Notícies and tagged , .