La USOC convoca Vaga General de la Sanitat i Concentració el dimarts 7 de juliol


  • USOC ha convocat vaga general de la sanitat el 7 de juliol a Catalunya
  • Concentració dels sector afectats el dimarts 7 de juliol a les 11 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

La USOC ha cridat a la vaga general el pròxim 7 de juliol a tots els professionals de la Sanitat de Catalunya contra la decisió de la Generalitat de gratificar amb un complement de productivitat, en funció de la seva categoria, als sanitaris que han fet front a la pandèmia i han estat en primera línia de lluita contra el virus.

El sindicat exigeix el mateix reconeixement per a tots els treballadors de la salut. La Federació d’Atenció a la Ciutadania de la USOC considera que aquesta compensació econòmica per categoria és injusta, classista i sectària.

“Posar preu a la vida dels professionals sanitaris en funció de la categoria és una autèntica baixesa moral. La sanitat no té treballadors de primera i de segona. La sanitat funciona per equips de treball, on totes i tots són importants i imprescindibles “, defensa USOC.

Què demana el personal de la Sanitat catalana

Els treballadors de l’àmbit sanitari manifesten que la vaga que es convoca per aquesta “paga extra covid-19” porta un missatge molt més ampli en l’exposició de les seves demandes. La paga per compensar la seva dedicació durant la pandèmia, afegeixen, és la gota que fa vessar el got de el maltractament a la sanitat catalana.

Els motius del descontentament es recullen i exposen en el manifest que presentarà a registre la Secretària General d’USOC, Maria Recuero i el responsable de Sanitat de la Federació d’atenció a la ciutadania, Sergio Seca .Es convoca el personal de l’àmbit de Sanitat a la concentració de el dia 7 de juliol a les 11,00h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. També es convida a la ciutadania a ser participar en  la concentració en defensa de la sanitat a Catalunya.

  • Estabilitat en les contractacions.
  • Conveni únic.
  • Que la Sanitat sigui 100% pública.
  • Igualtat en la gratificació per covid sense importar la categoria de cada treballador ni la seva adscripció. Que inclogui el personal de l’SEM i als sociosanitaris.
  • Recuperació dels drets perduts: 5% del salari, paga extra, revaloració d’IPC de diversos anys enrere.
  • No a l’increment de ràtios en infermeria.
  • Plus de perillositat permanent per a urgències i atenció primària, i col·lectius on es detecti la necessitat.

Manifest sanitat 7 de juliol 2020

Convocatoria Vaga General Sanitat USOC

Convocatòria Concentració 7 juliol

Posted in Concentracions / Manifestacions, Notícies and tagged , .