La USOC participa en el projecte Totes som Punt Lila Raval


Aquest grup neix de la necessitat i importància d’implementar espais segurs al barri del Raval de Barcelona.

Totes som Punt Lila és un projecte d’acció comunitària per a la prevenció, visibilització i lluita contra la violència masclista a través de la intervenció i la participació de les dones veïnes en sororitat, creant radars feministes. Es tracta de botigues, entitats i equipaments, tant diürns com nocturns, que s’identifiquen amb un adhesiu lila a la porta (A la USOC, al Carrer de Sant Pacià 9). Són espais segurs on hi haurà persones que oferiran eines i recursos d’actuació i derivació.

Per la gestió directa d’aquest projecte al barri del raval, s’ha creat un grup interdisciplinari, format per veïnes, entitats i comerços. Així mateix, les tècniques de l’ajuntament (feminisme, barri, educadores…), els equipaments públics i serveis a la ciutadania (socials, salut, seguretat, educació, etc.) també seran fonamentals per la consolidació del projecte. Segons les necessitats del projecte, s’aniran fent reunions del grup-motor,  rotatives entre espais disponibles de les entitats i equipaments del barri, intentant reunir-se un cop al mes, per tal de fer un seguiment correcte del projecte.

També es pretén donar valor a la importància de la formació en el marc de les Violències Masclistes entre totes del grup, una eina molt important per cohesionar el grup, debatre les diverses visions i aprendre les unes de les altres, d’aquesta manera poder comunicar cap a fora en una mateixa línia.

La comunicació de TSPL Raval serà principalment des de les que impulsen el projecte al barri, per marcar que és un projecte de les veïnes, entitats feministes/socials i comerços que treballen per erradicar la violència masclista.

Som les principals veus i no les institucions.

UNEIX-TE

Posted in Notícies and tagged , , .