Malgrat la repressió, USOC guanya les eleccions a DINAT

En les eleccions celebrades a l’empresa DINAT, la USOC ha obtingut 8 delegats en un comitè de 9 membres.

DINAT és una empresa que dóna feina a 103 treballadors en un taller ocupacional, que de forma majoritària són treballadors amb diferents graus de discapacitat.

Es van promoure les eleccions sindicals i l’empresa va procedir a acomiadar 6 dels candidats que encapçalaven la candidatura de la USOC i a 4 persones que donaven suport als candidats.

La condició laboral dels treballadors és molt precària, es cobra el salari mínim i no tenen calendari de treball, entre d’altres, per la qual cosa s’ha fet tot el possible perquè no es poguessin fer les eleccions i no hi hagués un comitè d’empresa que vetllés per defensar els drets dels treballadors.

Ara, després de la confiança dipositada pels treballadors, exigim la readmissió immediata dels acomiadats i que per part de l’autoritat laboral es sancioni durament a l’empresa per aquest comportament antisindical en col•lectius que han de gaudir d’una major protecció.

Esperem dels poders públics i de les instàncies judicials, que agilitzin les seves actuacions i es normalitzi la situació a l’empresa, perquè els treballadors puguin desenvolupar la seva feina amb totes les garanties legals i de protecció d’un estat democràtic.

Posted in Notícies and tagged .