Manifest USOC Diada Nacional 11 de Setembre 2017


La USOC com cada any, presenta el seu manifest de la DIADA NACIONAL, sense deixar de banda el fet que el mes d’agost Catalunya s’ha vist sacsejada per dos atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, que han segat la vida a 17 persones i han deixat més de 100 ferits. Volem transmetre la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. La ràpida resposta dels serveis d’emergència, sanitaris i policials, han permès tornar la normalitat als nostres carrers. La reacció de la societat catalana ha estat valenta i solidària, atenent les víctimes i condemnant el terrorisme, rebutjant de manera contundent els intents de fracturar la societat amb actituds racistes i xenòfobes.

Aquest 11 de setembre, la USOC fa una crida a participar, com sempre hem fet, en els actes institucionals que se celebrin arreu de Catalunya. En funció de les diferents activitats que es facin, el sindicat per preservar la seva independència com a organització, dóna autonomia als militants que considerin participar a títol individual en aquests actes.

La USOC des de la seva fundació el 1966 ha estat lluitant per la llibertat, la democràcia, els drets socials i sindicals i per les llibertats nacionals de Catalunya, participant a l’Assemblea de Catalunya en els anys 70 i ha estat una organització que ha lluitat per la recuperació de les institucions catalanes i sempre hem estat defensant el seu autogovern.

La USOC ha participat en iniciatives unitàries d’ampli consens polític i social que ha agrupat partits polítics; entitats socials i cíviques, com va ser el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i el Pacte Nacional per al Referèndum.

La USOC continuarà lluitant contra les desigualtats socials i l’exclusió social. Un bon exemple és la Llei de la Renda Mínima Garantida a la qual el sindicat dóna suport. S’ha de treballar per la creació d’ocupació i, en especial per als aturats de llarga durada i els joves; lluitem per una Catalunya més social que ens faci ser una societat més cohesionada, més eficaç, per poder complir els objectius en matèria d’educació, sanitat… i del nostre desenvolupament econòmic i productiu.

La USOC com a organització sindical, autònoma, independent i plural, deixa a criteri dels seus afiliats i afiliades l’opció democràtica de participar o no en la jornada de l’1 d’octubre en funció de les seves conviccions personals.

La llibertat per decidir és avançar.

FULL DE RUTA DIADA 2017

MANIFEST USOC DIADA NACIONAL 2017

Mira a YouTube eo de la Diada de 2017

Posted in Declaracions, Notícies and tagged .