Valoració per part de Joves USOC del pacte d’Estat contra la violència masclista


Fa unes setmanes es van donar a conèixer algunes de les mesures que inclourà el Pacte d’Estat contra la violència masclista, el qual preveu una dotació pressupostaria de 1.000 milions d’euros per distribuir en 5 anys.
Aquesta injecció econòmica, totalment necessària per evitar que la bona fe es quedi en un no res a falta de recursos, arriba en un moment en què, a juliol de 2017, són 32 les dones que han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles.

Entre el total de les 200 mesures que componen el pacte, destaca la no necessitat de presentació de denúncia penal contra l’agressor per ésser beneficiària de protecció, i dels serveis jurídics i d’assessorament que s’ofereixen a les víctimes d’aquesta violència.

Per altra banda, els orfes i fills de les víctimes gaudiren, entre d’altres, de desgravacions fiscals, assistència psicològica i pedagògica i el que des de fa temps s’ha demandat, un accés a les pensions d’orfandat malgrat que la mare no compleixi els períodes de cotització establerts en la llei. D’igual forma, la protecció del menor es veu incrementada gràcies també a la nova regulació de visites als primogènits maltractadors condemnats que estiguin empresonats.

Per últim, des de JOVES USOC volem remarcar les mesures en matèria informativa i educativa. Tant els mitjans de comunicació com l’educació formen part dels mecanismes claus per combatre la violència masclista, incorporant aquests aspectes es reconeix, encara que no tot l’obertament que es podria, que la cultura masclista és un problema de fons i que està implantada en el dia a dia i en els diferents àmbits de la nostra societat. Mentre se segueixi ocultant la figura de la dona en els diferents esdeveniments històrics i els avenços dels quals gaudim gràcies a elles, el gènere femení continuarà tenint un paper secundari en el món. La lluita contra la violència masclista no pot deixar de banda la influència que exerceixen els estereotips i els rols de gènere, que afecten totes les persones, però en especial a les dones, situant-les en posicions de subordinació.

Posted in Notícies, Opinions and tagged .