Permisos laborals per a les eleccions generals del 23 de juliol


Aquest 23 de juliol hi ha eleccions generals a Espanya i des de la USOC et fem arribar tota la informació relativa als permisos per anar a votar.

QUINS PERMISOS HI HA PER ANAR A VOTAR SI TREBALLES DIUMENGE 23?

Tota persona treballadora té dret a un permís laboral retribuït per exercir el seu dret a vot en cas que la seva jornada laboral coincideixi de forma total o parcial amb la jornada electoral. La durada d’aquest permís pot ser:

L’empresa podrà requerir un justificant per corroborar que el treballador s’ha absentat per anar a votar. En aquest cas, la persona treballadora haurà de sol·licitar el justificant a la mesa electoral corresponent. A més a més, l’empresa podrà organitzar l’horari de votació dels seus treballadors/es per evitar afectar-ne el funcionament.

I SI M’HA TOCAT ESTAR EN UNA MESA ELECTORAL?

Tota persona designada per una mesa electoral, fins i tot aquelles que tot i ser suplents finalment hagin d’exercir per l’absència del titular, rebran 70€. És obligatori complir amb aquest deure ciutadà independentment de la jornada laboral del dia anterior.

Les persones suplents hauran de presentar-se en el moment de la constitució de la mesa electoral. En cas de presentar-se tots els titulars, podran marxar a treballar, disposant del permís laboral retribuït igual que qualsevol altre votant.

Per ampliar tota la informació sobre els drets dels membres d’una mesa electoral , entra al següent enllaç: Informació Ampliada Mesa Electoral

Permisos eleccions 23J-PDF

Posted in Notícies and tagged , .