Un acord positiu per als treballadors del sector d’ambulàncies


Els sindicats USOC, CCOO i UGT, del sector d’ambulàncies de Catalunya han arribat a un acord que permet la recuperació dels nivells salarials que van ser retallats en un 4,6 l’any 2012 i que venien d’una congelació des del 2010.

Aquest acord que s’ha negociat en el marc de la negociació del conveni sectorial d’ambulàncies de Catalunya que entrarà en vigor a partir del 2018 un cop es negociï el mateix.

Però amb caràcter previ s’ha plantejat recuperar els nivells salarials perduts el 2012, per a això que es va convocar una vaga del sector per al dia 11 de setembre a fi de pressionar la patronal ACEA i al Departament de Salut, perquè abans d’iniciar les negociacions per renovar el conveni, es restituïssin els salaris retallats el 2012.

Fruit d’aquestes pressions, divendres es va aconseguir un acord que permet desconvocar la vaga i es recupera els salaris amb un increment del 3,5% a partir d’octubre d’aquest any i a partir de gener es convertirà en un 4,6% recuperant així les taules salarials del 2012 i que a més el permetrà la negociació del conveni en positiu.

La USOC ha participat en la negociació, i va ser un dels tres convocants de la vaga, valora de forma positiva aquest acord i esperem que sigui l’inici d’una línia positiva per als treballadors del sector.

Posted in Notícies and tagged .