Usoc defensa l’escola catalana


El passat dimecres 25 d’octubre, ens vam mobilitzar en favor de l’escola catalana, i en resposta els atacs rebuts de diverses instàncies en la tasca que integració, pluralitat i respecte al treball que els mestres i professors realitzant, amb concentracions realitzades en les diferents capitals de comarca arreu de Catalunya que la Comunitat Educativa va convocar.
És en aquest context que la Federació d’Ensenyament de la USOC, va fer arribar a la seva afiliació i representació el següent manifest per aquests dies tan transcendentals per a tots els ciutadans de Catalunya.
– El professorat de totes les escoles del servei d’educació de Catalunya compleix la seva funció docent impartint els currículums educatius que estan establerts a Catalunya, en funció de la legislació i normativa aplicable. Considerem absolutament improcedent acusar el professorat d’adoctrinament de l’alumnat de Catalunya. És indigne haver vessat aquestes acusacions absolutament infundades.
– El professorat dels centres docents de Catalunya imparteix la seva funció docent amb el màxim rigor, tot i no comptar amb els recursos suficients.
– El model que defensa la FEUSOC es basa en el concepte d’escola catalana i en la Llei d’Educació de Catalunya, que no vol dir altra cosa que la defensa d’un plurilingüisme i del Servei d’Educació de Catalunya establert en la LEC.
– Si algú es pensa que la previsible aplicació de l’article 155 de la Constitució aportarà tranquil·litat s’equivocarà, ans al contrari, la seva aplicació en l’àmbit educatiu pot ser molt problemàtica i accentuar la tensió.
– Creiem que s’ha de fer un clam a la classe política: NO TRASLLADEU A LES ESCOLES EL QUE NO SAP RESOLDRE LA POLÍTICA. Els centres educatius són un espai de convivència per a tot l’alumnat, el professorat i les famílies.

Mira el vídeo a YouTube de Concentracions FEUSOC 25 d’octubre de 2017

Mira el vídeo a YouTube de Concentració FEUSOC 25 d’octubre a Sant Feliu

Posted in Concentracions / Manifestacions, Notícies and tagged .