Foto de cua davant la oficina de treball

Valoració Atur Octubre 2017


La desocupació a l’octubre s’incrementa un 3,64% a Catalunya.

“La creació d’ocupació està patint un significatiu alentiment. L’octubre ha estat marcat per la destrucció de l’escassa ocupació que s’ha mantingut per les condicions climatològiques que han allargat la temporada turística, però el més rellevant és que l’atur s’ha incrementat un 27,2% respecte a octubre de 2016, en el conjunt d’Espanya, a Catalunya l’atur s’ha incrementat un 3,64%, “apunta Maria Recuero secretària general de la USOC.

El nombre d’aturats ha pujat a Catalunya durant l’octubre a 14.689 persones, de manera que el nombre de demandants d’ocupació, incloent-hi aturats i altres no ocupats, arriba a les 415.071 persones l’increment correspon en un 85,4% en el sector serveis amb 12.561 més aturats.

El nombre de contractes ha superat 297.849 persones, dels quals el 87% són contractes temporals. “En el cas dels contractes temporals s’han registrat una mitjana d’1,42 contractes per treballador, el que torna a posar de manifest l’excessiva utilització de la contractació temporal i la necessitat que tenen molts treballadors de comptar amb diversos contractes per a poder percebre un salari que els permeti viure dignament”, recalca Recuero

Els últims indicadors del mercat laboral apunten a un clar alentiment en la creació d’ocupació, de manera que des de la USOC reclamem al Govern la posada en marxa de mesures que incentivin la contractació indefinida i el treball i salari dignes.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració atur and tagged .