USOC demana que la Conselleria de Treball insisteixi en la sol·licitud al Ministerio de Trabajo i Economia Social que defineixi explícitament els sectors essencials


•USOC demana la paralització d’aquells sectors que no siguin essencials davant la impossibilitat de complir amb el dret fonamental de la salut dels treballadors i treballadores• Per fer front a aquest cessament d’activitat, s’han d’articular mesures extraordinàries de suport a les empreses per al manteniment de l’ocupació.

Davant la situació d’incertesa que ha generat la volta a la feina avui dilluns, quan es feien efectives totes les mesures del Reial Decret d’Estat d’Alarma en el conjunt de país, el sindicat USOC li ha remès a la Conselleria de Treball, una carta perquè insisteixi en la sol·licitud al Ministerio de Trabajo perquè prengui les mesures urgents amb relació a l’àmbit laboral pels pròxims 15 dies.
“Exigim que es paralitzi l’activitat presencial en els centres de treball dels sectors no considerats essencials o necessaris per a l’abastament i prestació de serveis bàsics a la ciutadania. I, per això, li demanem que defineixi explícitament quins són els sectors essencials”, exposa Maria Recuero secretària general d’USOC.
La proposta elaborada per USOC es basa en “la necessària defensa del dret fonamental a la salut dels treballadors per la impossibilitat, en la situació actual, de complir amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Alguns grans centres productius, com Seat o Nissan, han decretat tancaments preventius. Nosaltres entenem que, sense aquests tancaments, no es pot garantir l’efectivitat de les mesures de l’estat d’alarma”, continua Recuero.
Òbviament, afegeix USOC en el seu escrit, “aquesta paralització només es pot portar a terme si des del Govern s’implementen mesures de suport a les empreses i s’articulen procediments que possibilitin el manteniment de l’ocupació durant la suspensió de l’activitat presencial. Des de la USOC, hem sol·licitat al Govern de la Generalitat que traslladi al Govern espanyol, que aprovi mesures extraordinàries com el permís retribuït als progenitors de menors escolaritzats, la facilitat de la negociació dels ERTE i la implantació de mesures de flexibilitat, així com ajudes a les empreses perquè puguin mantenir l’ocupació i no es vegin abocades a acomiadaments col·lectius”, desgrana la secretària general d’USOC.
Maria Recuero afegeix que per als serveis essencials “les mesures de seguretat dels treballadors s’han de complir rigorosament”, i demana que es prenguin mesures severes “en sectors on hem denunciat la manca de mesures de protecció, com l’assistència a domicili de persones dependents, residències de gent gran, neteja, seguretat, call-center, sanitari, comerç o transport, entre d’altres”.

Posted in Notes de Premsa, Notícies.