USOC denuncia que CELSA està espiant als seus treballadors


El jutjat investiga l’assetjament a dos delegats d’USOC

La USOC ha presentat una querella contra els detectius presumptament contractats per l’empresa CELSA per espiar als delegats de USOC.

La querella presentada al mes de desembre i que està sent instruïda pel Jutjat d’Instrucció nº 7 de Sant Feliu de Llobregat. El motiu de la querella és denunciar l’actitud agressiva i assetjadora dels detectius que han fet seguiments en cotxes de forma molt agressiva posant en risc a les persones i coaccionant amb el seguiment persistent a delegats i als seus familiars menors d’edat, seguiments que s’han estat realitzant durant més d’un any amb la consegüent invasió de la vida privada i la molèsties a l’entorn familiar.

Però aquests no són fets aïllats, al novembre es van trobar dos micro càmeres ocultes que estaven instal·lades de forma secreta per l’empresa en dues dependències, que l’empresa va reconèixer haver instal·lat per prevenir robatoris. S’ha presentat oportuna denúncia a la Inspecció de Treball per ser una infracció de les normes laborals la instal·lació de càmeres sense donar publicitat a la instal·lació.

I fa diversos mesos també es va descobrir per casualitat, que a través dels micròfons del sistema d’emergències que s’havien instal·lat, l’empresa podia escoltar les converses dels treballadors sense que aquests se n’adonessin.

Sorprèn que l’empresa hagi incorregut en una política molt agressiva per espiar als seus treballadors, quan és una empresa del sector siderúrgic que fabrica productes d’acer per a la construcció i per tant no fabrica cap producte de caràcter tecnològic sensible i innovador, que requereixi ingents recursos econòmics per sotmetre a la plantilla a aquesta vigilància que pot infringir els límits dels drets individuals dels treballadors.

Per USOC aquesta política pot obeir a cert nerviosisme de la direcció, que no accepta que els treballadors exigeixin els seus drets, i s’intenti infondre por i coaccionar el lliure exercici dels drets sindicals en el dia a dia i condicionar la negociació del conveni col·lectiu que té entre altres aspectes recuperar els salaris que es van reduir l’any 2012 en més d’un 9%.

USOC espera que amb aquestes denúncies, es depurin les responsabilitats dels causants d’aquestes males pràctiques, que no aporten un valor positiu al diàleg i negociació, que han de presidir les relacions laborals entre l’empresa i els treballadors, des del respecte als drets laborals i llibertats civils que les lleis atorguen als agents socials, en una societat democràtica

Posted in Notícies and tagged , , .