USOC Indústria reivindica estabilitat per a la plantilla del Grup Celsa


Ahir es va conèixer la resolució judicial del Jutjat Mercantil núm. 2 de Barcelona.

Ahir es va conèixer la resolució judicial del Jutjat Mercantil núm. 2 de Barcelona, per la qual s’aprova que els creditors es facin càrrec del Grup Celsa i que el grup d’inversors que lideren Deustche Bank, Goldman Sach, SVP i Cross Ocean s’apoderin de la propietat en detriment de la família Rubiralta, actuals propietaris.

USOC Indústria respecta la sentència, que atorga credibilitat a l’estudi realitzat per Lexaudit, un expert independent, que considera que la valoració de la companyia era inferior al deute acumulat. Segons el jutge “el pla dels fons és l’única alternativa viable a mitjà termini per a la totalitat del Grup Celsa”. Cal destacar, a més, que amb la nova llei concursal 16/2022 aquesta sentència no és recurrible.

Davant aquesta situació, i per l’impacte i la projecció que pot suscitar aquesta sentència, des de la USOC Indústria i el conjunt de la representació sindical d’USO en el Grup Celsa, reivindiquem “prioritzar, en tot moment, la viabilitat de la companyia i l’estabilitat en l’ocupació i manifestem la nostra ferma voluntat de contribuir a una transició ordenada que permeti minimitzar la incertesa que aquesta situació pugui provocar en els mercats, als clients, proveïdors i, fonamentalment, a la totalitat de la plantilla. Vetllarem per l’estabilitat de l’ocupació i pels drets del conjunt de les persones treballadores que componen el Grup Celsa”.

A més a més, USOC Indústria exigeix conèixer de manera urgent el Pla de Reestructuració que s’homologa en la sentència, que contempla la capitalització de la majoria del deute, així com la nova estructura organitzativa que resulti de l’execució de la sentència.

“Des de la USOC Indústria reivindiquem que es compleixin escrupolosament els compromisos manifestats tant públicament com en seu judicial per part dels creditors i es preservi i incrementi el valor de la companyia, es conservin els llocs de treball i no s’alterin els centres estratègics de decisió”, manifesten en un comunicat.

Posted in Notes de Premsa, Notícies and tagged , , .