Logo Federació d'Indústria

USOC manté la Vaga 19-F del Pol. Petroquímic de Tarragona


La Federació d’Indústria de la USOC, després de la reunió de mediació de la Generalitat de la vaga convocada pel 19 de febrer al Pol Petroquímic de Tarragona, USOC manté la vaga, ja que les patronals PIMEC i CEPTA no donen garanties per corregir la situació i només responsabilitzen les administracions de la situació.
Per part d’USOC es manté en les reivindicacions presentades en la convocatòria de vaga:
1. Exigeix una revisió dels protocols d’actuació i comunicació perquè considerem que la magnitud de l’accident va posar de manifest algunes mancances en la seva aplicació i l’activació de les alarmes, que considera no han de ser només davant risc de núvol tòxic, sinó com és tristament evidenciat amb la caiguda d’objectes amb l’evident risc per als treballadors i la població.
2. Una investigació a fons de les causes de l’accident a IQOXE, i una total transparència en les conclusions d’aquestes i les responsabilitats que corresponguin.
3. Garanties per a un adequat funcionament dels equips a les indústries i els manteniments d’aquests per minimitzar els riscos d’accidents.
4. Incrementar els programes de formació contínua dels treballadors de les empreses principals i de les contractes.
5. Creació d’una mesa amb la participació de tots els sindicats amb representació en els comitès d’empresa per emprendre un pla integral de prevenció en tot el pol petroquímic de Tarragona.
6. Exigir de les empreses i de les administracions que s’assumeixi com a tasca principal aquestes actuacions i que no es relaxin les mesures de seguretat.

Fem una crida als treballadors perquè participin en la vaga del 19 de febrer, ja que ens juguem un futur on es pugui treballar amb seguretat sense posar en perill la vida dels treballadors i de la població.

Posted in Notícies and tagged , .