USOC participa i dóna suport a diverses iniciatives socials d’ajuda a persones immigrades, en aquests difícils moments de l’epidèmia de la Covid-19


L’àrea d’immigracions d’USOC està actuant en aquests difícils moments d’epidèmia de la Covid-19, donant suport a diverses iniciatives de suport als malalts ingressats als hospitals, facilitant persones que puguin fer d’intèrprets per a aquelles persones que tenen dificultats amb els nostres idiomes, per facilitar la comunicació entre el personal sanitari i els pacients. Aquestes persones que estan fent d’intèrpret s’han ofert voluntàriament amb les gestions realitzades a través d’USOC i estan donant servei a la xarxa hospitalària de Catalunya i d’alguns punts d’Espanya.

USOC col·labora en diferents grups i taules, així com amb entitats que socialment ajuden a famílies a tirar endavant, en temes d’apoderament i altres, a més de fer una gran tasca en la recerca de feina a persones migrades de diferents punts del món, donada la localització del nostre local d’USOC a Barcelona en el barri del Raval. Tractem majoritàriament amb persones del Pakistan, Bangladesh, Índia, Marroc, Algèria, Filipines, Geòrgia, Brasil, a més de població llatina, i en aquests moments de crisi per l’epidèmia de la Covid-19 són les persones més vulnerables i les que necessiten més suport dels serveis públics.

També s’està donant suport a persones que voluntàriament estan confeccionant mascaretes per canalitzar-les i lliurar-les al personal sanitari i a persones que ho necessitin.

S’està possibilitant que persones emigrants en situació d’atur puguin trobar feina en diferents activitats que en aquests moments es necessiten com són la neteja de residència, personal de geriatria … i s’estan facilitant contactes entre les necessitats d’empreses i les persones que en aquests moments necessiten una ocupació.

També s’estan desenvolupant iniciatives en matèria d’igualtat i sobretot s’està fent difusió de telèfons per informar sobre la violència masclista i la difusió de serveis que s’ofereixen en la situació de confinament i resolent alguns dubtes sobre els plans d’igualtat i les recomanacions amb l’Institut Català de les Dones.

En conclusió, USOC a part de defensar els drets dels treballadors i treballadores, considera necessari donar suport a una línia d’actuació dirigida a les persones més vulnerables i reclama a les administracions un reforç d’aquestes actuacions.

 

 

Posted in Notícies.