Maria Recuero, Secretària General

USOC rebutja les propostes del governador del Banc d’Espanya sobre les pensions


Maria Recuero, Secretària General d’USOC, critica les declaracions

El Governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, ens sorprenia ahir amb unes explosives recomanacions, entre d’altres: augmentar l’edat de jubilació més enllà dels 67 anys, combinar el sistema públic de pensions amb el privat, perquè qui pugui es financi la seva pensió, incloure nous criteris dels mal anomenats mecanismes de sostenibilitat, etc.

Des de la USOC rebutgem totalment aquestes propostes i a més de sol·licitar un canvi profund en la direcció d’aquesta entitat, seguirem demandant ocupació de qualitat, increment generalitzat de salaris, una profunda reforma fiscal i polítiques socials que garanteixin una societat més humana i justa, com millor mesura sens dubte de garantia de les pensions i com a fre d’una vegada per totes d’aquestes obsessives, repetitives i insaciables receptes.

“Tot un atac al nostre sistema públic de pensions apostant amb això per incrementar la desigualtat, la pobresa i devaluar el nostre model social. Després d’una llarga crisi econòmica i les polítiques aplicades que s’han acarnissat amb els treballadors i treballadores, pensionistes i aturats, amb una precarietat laboral sense precedents i amb una baixada generalitzada dels salaris, juntament amb un IPC que fa perdre encara més poder adquisitiu a tota la ciutadania, fer aquestes declaracions no pot sino respondre al fet que es pretenen tapar les vergonyes de la seva organització “, defensa Maria Recuero secretària general de la USOC.

Linde repeteix les aventures de l’anterior Governador, ara cridat a declarar, irrompent amb propostes contra els drets laborals i socials per desviar l’atenció de l’opinió pública davant la imputació de l’Audiència Nacional de Miguel Ángel Fernández Ordóñez (que, per cert, va sortir del banc amb una indemnització de 95 dies per any treballat, gairebé 350.000 euros), i diversos directius que van permetre la catastròfica sortida a borsa de Bankia malgrat els informes en contra, dels tècnics. Dimarts, s’emetia un comunicat en la seva defensa per part dels directius de la institució. L’endemà, en lloc de demanar perdó als espanyols i donar explicacions -o millor encara dimitir- ens regala aquestes recomanacions en les que ens exigeix ​​que seguim treballant fins que paguem el disbarat de Bankia -recordem que autoritzat i validat per l’entitat que dirigeix-, i que invertim en els seus fons de pensions privats, perquè han liquidat el sistema que garantia les nostres.

Des de la USOC els volem recordar els 100.000 milions d’euros que ens ha costat el rescat a la banca segons Brussel·les (sorprenentment 60.000 milions segons els comptes del Banc d’Espanya), i els més de 52.000 milions que s’han retirat del Fons de Reserva de la seguretat Social gràcies a la seva excel·lent tasca.

“És indignant que des d’aquesta institució en lloc de tractar de millorar les condicions de vida de la societat en el seu conjunt, es preocupin més de donar suport públicament a presumptes corruptes, desacreditant la justícia, més quan les seves decisions poden haver compromès el futur de tots o estar sota sospita de putrefacció. Més li valdria al Sr. Linde intentar arreglar les goteres del Banc d’Espanya en lloc de ficar-se en els drets socials i laborals dels espanyols “, concreta Recuero.

Aquesta direcció del Banc d’Espanya, amb Linde al capdavant, és la mateixa que mentre es pujava el sou un 6% (fins als 176.000 euros), sol·licitava mesures restrictives per al conjunt de la societat, per pagar els seus errors o presumptes corrupteles i defensant sistemàticament a la banca i companyia en lloc de a la ciutadania per la que ha de vetllar.

Posted in Declaracions, Notícies, Opinions and tagged .