Valoració IPC Abril 2019


La pujada dels preus comença a acostar-se a la tímida pujada salarial pactada en conveni.

L’Institut Nacional d’Estadística ha donat a conèixer avui l’IPC corresponent al mes d’abril, que s’ha situat en l’1,5%, dues dècimes per sobre del mes anterior i Catalunya en un 1,7% dues dècimes per sobre de l’estat. Aquest increment dels preus s’ha degut, en gran part, a la pujada dels paquets turístics i serveis d’allotjament, del vestit i calçat, dels carburants i del transport aeri de viatgers, entre d’altres.

“Es tracta del tercer mes amb pujada de preus consecutiva, cada vegada apropant-se més a la tímida pujada salarial pactada en conveni, que a l’abril ha estat del 2,21%”, explica Maria Recuero, secretària general d’USOC. No obstant això, aquesta pujada només afecta 6,9 milions de treballadors dels més de 19 milions que estan en actiu, “sense oblidar, d’altra banda, a molts altres col·lectius entre els quals ha augmentat la bretxa de desigualtat social, perquè no s’han vist afectats per cap pujada salarial ni revalorització dels subsidis o rendes que perceben”, concreta Recuero.

Des d’USOC considerem que, donada la moderada pujada de preus que s’està experimentant durant aquest any, és necessari i urgent que s’aposti per increments salarials. “Encara que el tímid increment salarial pactat es trobi ara mateix per sobre de l’IPC, no ve a pal·liar l’aguda bretxa social que la crisi econòmica i les retallades ha deixat en els últims anys”, reivindica la secretària general d’USOC.

Posted in Notícies and tagged .