La USOC valora com un èxit la jornada de vaga de 24 hores realitzada als centres Makro de Badalona i Barberà el passat 22 de Juny


La USOC, sindicat amb presència al comitè d’empresa de Badalona amb 3 membres i en la totalitat dels 5 membres en el comitè de Barberà, valora com un èxit la jornada de vaga convocada per aquest sindicat juntament amb CCOO als centres de Barberà i Badalona amb el suport total dels 230 treballadors en la jornada de vaga de 24 hores realitzada el divendres 22 de juny.
Aquesta vaga es va realitzar un cop fracassat l’intent de mediació que tenia com a objecte restituir els drets eliminats per un acord entre la Direcció de l’empresa i els sindicats Fetico i UGT a nivell estatal.
Aquests acords signats a l’empara de la modificació substancial de condicions estableix l’Art.41 de l’Estatut dels Treballadors, ha significat un retrocés de drets socials i econòmics, en paraules de la delegada sindical estatal de la USOC Margarida Gallego “suposa un seriós retrocés en el gaudi de vacances en període escolar, i en la potestat de l’empresa a obligar a treballar en festiu en jornada ordinària i la pèrdua d’un 30% en cas de baixa d’IT”.
Per això els treballadors s’ha oposat a aquestes retallades que en cap cas estan justificats, ja que l’empresa forma part del grup alemany METRO AG i no ha vist reduir els seus beneficis i vendes.
USOC anuncia que aquestes vagues s’aniran estenent a la resta dels 35 centres de treball que existeixen en l’estat, fins que l’empresa obri una negociació que permeti restituir els drets eliminats amb la complicitat d’altres sindicats.

Posted in Notícies and tagged , .