USOC convoca Vaga per al dia 12 de desembre, per a treballadors del sector de l’ensenyament, tant del sector públic de la Generalitat com dels serveis públics concertats de la Generalitat


La USOC com tercer sindicat de Catalunya, ha registrat avui la convocatòria de vaga de 24 hores pel dia 12 de desembre, per  a treballadors del sector de l’ensenyament, tant per empleats públics de la Generalitat com per treballadors d’empreses privades de serveis públics concertats.

Els motius de la convocatòria per USOC són els següents:

• Dintre de les Mesures d’Ajustament de la Despesa per part de la Generalitat de Catalunya als anys 2013 i 2014, una d’elles va ser la detracció d’una de les dues pagues extraordinàries, Tant per al 2013 com per al 2014. Catalunya va ser l’única CC.AA de l’Estat que va utilitzar aquesta mesura d’ajustament pressupostari. Els treballadors i treballadores públics i de serveis essencials efectuats per empreses privades i concertades per la Generalitat de Catalunya van rebre una triple retallada salarial, en comparació amb els seus homòlegs de la resta de l’Estat espanyol.

• Que s’ha instat a la devolució d’aquestes quantitats detretes als treballadors i treballadores públiques, sense obtenir una resposta satisfactòria.

• Que la Generalitat de Catalunya va ser la darrera CCAA en acabar de retornar la paga extraordinària del 2012, detreta pel Govern Central l’any 2012.

• És inadmissible que tot i la relativa millora de l’economia, el Govern de la Generalitat de Catalunya no posi sobre la taula un calendari raonable de retorn.

Objectius de la vaga:

• Obligar al Govern de la Generalitat a seure amb els agents socials per a negociar un calendari de retorn de les pagues extraordinàries. Per a demostrar la voluntat, el Govern de Catalunya, a més de tenir voluntat negociadora, hauria de fer un gest inicial amb els treballadors i treballadores públics i de tot el personal que les seves nòmines provenen del fons públics i després d’anys de retallades salarials i de drets socials i oferir, al més aviat possible, un percentatge del deute.

• En el supòsit que es concreti una solució acordada entre els parts, ens plantejaríem la desconvocatòria de la vaga.

 

Posted in Notícies and tagged .